O.L.V. Hemelvaart

15 augustus


Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of Maria-Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop Maria met lichaam en ziel word opgenomen in de hemel door God. De feestdag word door katholieke en orthodoxe christenen wereldwijd gevierd.

Duiken is mijn Avontuur. Als je altijd al duiklessen hebt willen volgen, een ongeëvenaard avontuur wilt ervaren en de wereld onder de golven wilt zien, is dit het begin. Haal je duikbrevet met de SSI Open Water-cursus - een van 's werelds populairste en meest erkende duikcursus. Om deel te nemen aan een SSI Open Water Diver-cursus (of Junior Open Water Diver-cursus), moet je 10 jaar of ouder zijn. Er is geen voorafgaande ervaring met duiken vereist. Leer duiken voor je verlof. Reserveer nu snel bij duikmee.be

Ontstaansgeschiedenis

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de opneming van Maria. Niemand wist wanneer Maria naar de hemel was gegaan, en of dat ze nog leefde of niet. Er is veel ruimte voor speculatie doordat de bijbel geen zekerheid geeft over hoe Maria in de hemel werd opgenomen. Aan de hand van de Openbaring van Johannes uit het Nieuwe Testament werd er beweerd dat Maria levend en met haar hele lichaam naar de hemel ging. Er kwam nooit duidelijkheid, maar de verering van Maria werd steeds belangrijker binnen de kerk vanaf het einde van de 5e eeuw.