O.L.V. Hemelvaart

15 augustus


Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of Maria-Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop Maria met lichaam en ziel word opgenomen in de hemel door God. De feestdag word door katholieke en orthodoxe christenen wereldwijd gevierd.

Reserveer je duikcursus voor je op verlof vertrekt ! Ben je op zoek naar een totaal nieuwe ervaring? Heb je plannen om op reis ook onderwater eens een kijkje te gaan nemen? Of ben je al eens de onderwaterwereld gaan ontdekken en wil je hier graag dieper in gaan?
Dan ben je klaar om te starten met je SSI Open Water Diver cursus. Er is geen voorafgaande ervaring met duiken vereist.
Start your dive adventure today ” bel 015/33.61.61

Ontstaansgeschiedenis

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de opneming van Maria. Niemand wist wanneer Maria naar de hemel was gegaan, en of dat ze nog leefde of niet. Er is veel ruimte voor speculatie doordat de bijbel geen zekerheid geeft over hoe Maria in de hemel werd opgenomen. Aan de hand van de Openbaring van Johannes uit het Nieuwe Testament werd er beweerd dat Maria levend en met haar hele lichaam naar de hemel ging. Er kwam nooit duidelijkheid, maar de verering van Maria werd steeds belangrijker binnen de kerk vanaf het einde van de 5e eeuw.