O.L.V. Hemelvaart

15 augustus


Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart of Maria-Tenhemelopneming is de katholieke feestdag waarop Maria met lichaam en ziel word opgenomen in de hemel door God. De feestdag word door katholieke en orthodoxe christenen wereldwijd gevierd.

Leren duiken in België?! Ben jij ook aan het wegdromen van de onderwaterwereld, zweven in het water en de rest achterwegen laten? Haal dan zeker je duikbrevet met de SSI Open Water duikcursus! Duikmee-Duikschool geeft internationaal erkende duikopleidingen aan jong en oud :) Leer duiken voor je verlof! Reserveer vandaag nog bij duikmee.be

Ontstaansgeschiedenis

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de opneming van Maria. Niemand wist wanneer Maria naar de hemel was gegaan, en of dat ze nog leefde of niet. Er is veel ruimte voor speculatie doordat de bijbel geen zekerheid geeft over hoe Maria in de hemel werd opgenomen. Aan de hand van de Openbaring van Johannes uit het Nieuwe Testament werd er beweerd dat Maria levend en met haar hele lichaam naar de hemel ging. Er kwam nooit duidelijkheid, maar de verering van Maria werd steeds belangrijker binnen de kerk vanaf het einde van de 5e eeuw.