Halloween

31 oktober

Halloween wordt vaak gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde staten en Canada.

Kinderen verkleden zich en gaan in het donker op pad om aan te bellen bij huizen. Ze roepen dan trick or treat, een keuze tussen een plagerijtje uithalen of snoep krijgen. De bewoners geven meestal snoep. Tieners gaan soms naar halloweenfeesten.


Oorsprong

De naam is afgeleid van Hallow-e’en, All Hallows Eve (Allerheiligenavond). Het nieuwe jaar begon in de Keltische kalender op 1 november en dus was het op 31 oktober oudejaarsavond.

In Groot-Brittannië vierden vooral de Kelten Halloween. Door voedsel voor de deuren neer te leggen werden geesten, die uit dode mensen op zouden rijzen, aangetrokken. Om boze geesten af te weren, droegen ze maskers. Wanneer de Romeinen binnenvielen in Groot-Brittannië, werd de Keltische traditie vermengd met hun eigen tradities. Die traditie betrof de viering van de oogst en het eren van de doden.

Droom jij er ook van om te leren duiken? Duikmee-Duikschool biedt internationaal erkende SSI Open Water duikcursussen aan voor zowel jong als oud. Leer duiken en ontdek de prachtige onderwaterwereld van België voordat je op vakantie gaat! Reserveer vandaag nog bij duikmee.be en haal je duikbrevet voor een onvergetelijke duikervaring. Neem contact met ons op voor meer informatie

Halloween in België

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan Halloween. Dit gebeurt door het versieren van huizen, Halloween-feesten en langs de deuren te gaan voor snoepgoed. In lagere scholen of jeugdbewegingen worden er trick-or-treat tochten georganiseerd. Hier gaan de kinderen verkleed van deur tot deur onder begeleiding. De bedoeling is om degene die open doet een beetje bang te maken. De kinderen krijgen of kunnen een snoepje kiezen. Deelnemende huizen zijn meer en meer herkenbaar door de zichtbare Halloweenversieringen.