Allerheiligen

1 november


Allerheiligen is een feestdag dat gevierd wordt op 1 november onder katholieken en anglicanen. Het is een dag waarop alle heiligen vereerd en herdacht worden.

Op de volgende dag wordt Allerzielen gevierd. Op deze dag worden alle gestorven herdacht.

Duiken is mijn Avontuur. Als je altijd al duiklessen hebt willen volgen, een ongeëvenaard avontuur wilt ervaren en de wereld onder de golven wilt zien, is dit het begin. Haal je duikbrevet met de SSI Open Water-cursus - een van 's werelds populairste en meest erkende duikcursus. Om deel te nemen aan een SSI Open Water Diver-cursus (of Junior Open Water Diver-cursus), moet je 10 jaar of ouder zijn. Er is geen voorafgaande ervaring met duiken vereist. Leer duiken voor je verlof. Reserveer nu snel bij duikmee.be

Rooms-katholiek feest

Het ‘einde der tijden’ is een thema dat aan bod komt in de kerkelijke viering van Allerheiligen. Er worden kerkhoven bezocht en aan alle heiligen worden missen opgedragen. Hun leven in de hemel wordt herdacht en als voorbeeld gesteld voor een goed christelijk leven.

Op de vooravond van Allerheiligen en de dag zelf, worden voorbereidingen getroffen voor Allerzielen. De kerkhoven worden schoongemaakt en versierd met bloemen.